Конкурсът за туристическо лого на Добрич - без победител и с разочаровани участници
Конкурсът за туристическо лого на Добрич - без победител и с разочаровани участници / netinfo
Отворено писмо до Кмета на Добрич, до Консултативния съвет по туризъм, до Комисията за избор на туристическо лого на град  Добрич и до редакцията на Дарик радио изпрати добричкия художник Самуил Стоянов, за да изрази несъгласието си от начина, по който се е развил конкурса за туристическо лого на Добрич.

Стоянов е един от 28-те участници в конкурса и сред тримата, наградени с поощрителни награди от 200 лева.

Според регламента на конкурса е предвидена една първа награда от 2000 лева и две равностойни награди по 500 лева.

10-членна комисия от художници с председател зам.-кмета на Добрич Надежда Петкова е преценила, че няма проект, който да получи първа награда.

Стоянов не оспорва този избор, но смята, че логичната и общоприета практика в този случай е на тримата номинирани с поощрителни награди да бъдат раздадени суми, чиято стойност е равна на най-ниската обявена награда , т.е. по 500 лева.

„Считам развитието на събитията в конкурса за абсолютно демотивиращо и за разочароващо проявеното отношение към артистичната общност” – казва в писмото си Самуил Стоянов. Той настоява за мотивиран отговор от страна на Комисията за избор на туристическо лого за определянето на наградата от 200 лева.

Пред Дарик председателят на комисията Надежда Петкова обясни, че това е междинен етап от конкурса. Представените проекти до момента не са впечатлили журито, за да излъчи краен победител. Петкова определи като несериозни претенциите на художника Самуил Стоянов и обяви, че подробностите около регламента на новия конкурс ще бъдат оповестени след новогодишните празници.