Коледният базар в Добрич отваря врати
Коледният базар в Добрич отваря врати / Дарик Добрич

Традиционният Коледен и Новогодишен базар в Добрич, който тази година се организира на пл."Демокрация", от днес посреща посетители. В периода до 4 януари в дървените къщички на площада продукцията си ще предлагат ресторантьори, хлебари и сладкари, производители и търговци на играчки и сувенири, занаятчии и художници.

Ще се продават ръчно изработени бижута и сувенири от над 30 вида естествени полускъпоценни камъни с авторски дизайн от ателие „Дайра”- София,  богат асортимент от сувенири и изделия за бита от камъшит от Силистра, бижута от полимерна глина и ръчно изработени празнични свещи от талантливи добрички занаятчии, авторски картини на добричкия художник Николай Ханзъров, детски играчки и сувенири.

Посетителите ще могат да опитат традиционна българска скара и празнични ястия, съчетани с подбрани напитки, автентични коледни сладкиши, погачи и разнообразни тестени изделия, поднесени от Международния колеж и местен майстор-хлебар.

Изненади за посетителите са подготвили младежките работници от Общински център "Захари Стоянов". Те са превърнали една от дървените къщички във виц кабина, където всеки ще може да разкаже забавен виц, а най-добрите шеги ще бъдат излъчени от регионалните медии. На входа има табло за коледни и новогодишни пожелания.

На щанда на младежките работници ще бъдат разкрита и работилница за коледни подаръци, която ще работи на принципа "направи, остави и си вземи".