ЮНЕСКО одобри „Сребърна“ за биосферен резерват
ЮНЕСКО одобри „Сребърна“ за биосферен резерват / РИОСВ
Кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов ще участва в Световния туристически форум на ЮНЕСКО, който ще се проведе в Сиена – Италия, от 22 до 24 септември.
 
По време на изложението ще бъдат представени 4-те парка - Биосферен парк "Сребърна", "Централен Балкан", "Червената стена" и "Узунбуджак", които са на територията на България и са в списъка за световно културно и туристическото наследство на ЮНЕСКО.

ЮНЕСКО одобри „Сребърна“ за биосферен резерват
 
Включването на четирите биосферни парка в световната мрежа на ЮНЕСКО е международно признание за това,  че въпросните обекти се управляват по целесъобразен и устойчив начин, съгласно националното законодателство и в съответствие с общоприетите принципи за добро управление.
 
Силистренският кмет ще представи биоразнообразието на парк "Сребърна" с 3-минутен филм, с който ще разкаже за влажните зони, за птиците, растенията и животните в Сребърна. Участие в работната група от община Силистра ще вземат заместник- кметът Денка Михайлова,  Цветана Игнатова - директор на дирекция "Хуманитарни дейности", както и кметът на с. Сребърна Георги Иванов.