Кметът на Кранево: Не сме виждали толкова ядосано море
Кметът на Кранево: Не сме виждали толкова ядосано море / netinfo

Такова ядосано и сърдито море не са виждали и най-старите рибари в Кранево, заяви пред Дарик по повод вчерашната морска буря кметът на селото Румен Николов. Вълните са били с височина над 5 метра.По думите му около 30 метра от плажната ивица в Кранево изцяло е погълната от морето и на практика вече не съществува. Вълните са достигали до крайбрежната алея и поне 4 заведения там са напълно унищожени. Николов разказа, че във водата са плували хладилници, фризери, маси и пейки. Днес по обед морето се е поуспокоило и персоналът на заведенията прави опити да спаси част от оборудването.

Крайбрежната алея в южната част на плажа все още е труднопроходима. Наводнен е и паркинга на централния плаж, както и част от международния пионерски лагер.

Най-лошото е, че над 500 метра от колектора към пречиствателна станция „Албена" са унищожени, коментира кметът на Кранево. Той обясни, че става дума за изключително скъпо съоръжение, което трябва да се възстанови за началото на летния сезон. По предварителни разчети за това ще бъдат необходими най-малко 2-3 млн. лева. Румен Николов вече е провел среща с кмета на Балчик Николай Ангелов, на която е обсъдена необходимостта от сформиране на комисия за оценка на нанесените щети.