Кметът на Добрич е на официална визита в Москва
Кметът на Добрич е на официална визита в Москва / netinfo

Кметът на Добрич Детелина Николова е включена в официална българска делегация, която е на посещение в Москва от 16 до 20 декември, съобщават от пресслужбата на общината. В българската делегация участват депутати, кметове, представители на бизнеса.

Визитата е организирана от Дружеството за приятелство с народите на Русия и ОНД за учредяване на обществен комитет за изграждане на паметник на Свети Киприян в Москва и подготовка на Годината на България в Русия. Идеята за изграждане на паметник на българския светец в Сретенския манастир в Москва е на Кмета на Добрич Детелина Николова. Тя е подкрепена от Митрополит Кирил и генералния консул на Русия във Варна Анатолий Шелкунов.

Програмата на посещението включва срещи с ръководствата на парламентарна група Приятели на България при Държавната Дума на Русия, съюз “Приятели на България”, Посолството на България и Московска Областна Дума. В рамките на визитата ще бъде обсъдено и провеждането на икономически форум “България – Русия, нови възможности за развитие”. В културната програма са предвидени посещения на Георгиевската зала в Кремъл, Храм “Христа Спасителя”, телевизионната кула в Останкино.