есен
есен / Thinkstock/Getty Images

В събота се очаква времето да се задържи облачно с валежи от дъжд. На места в Рило-Родопската област и в Източна България количествата ще са по-значителни. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 8 и 13 градуса, за София около 8 градуса.

ГАЛЕРИЯ: МАГИЯТА НА ЦВЕТОВЕТЕ ПРЕЗ ЕСЕНТА

В планините ще е облачно и мъгливо, с валежи от дъжд, над около 1800 метра – сняг.

По Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 12 и 14 градуса.

Сравнително топло за сезона време до неделя, след това застудяване

В неделя ще се задържи предимно облачно, главно в източната половина от страната с валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух.

След временното спиране на валежите в Западна България, през нощта срещу понеделник и в понеделник с продължаващото понижение на температурите, във високите полета на Западна България и в Предбалкана ще завали сняг, но все още няма да се образува трайна и съществена снежна покривка.

В равнинната част от Южна и Източна България ще вали дъжд, там са възможни и по-съществени количества.
Каква зима ни очаква според дългосрочните прогнози?

Във вторник минималните температури ще са около и малко под 0 градуса, а максималните - между 2 и 7 градуса. Ще бъде ветровито, с променлива, често значителна облачност, но само на отделни места, главно в Западна България, ще превали слаб сняг.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
прогноза времето времето