Йордан Йорданов пред жители на квартал Балик: Кметът трябва да е сред хората
Йордан Йорданов пред жители на квартал Балик: Кметът трябва да е сред хората / Дарик Добрич

„Вие сте гражданското общество, вие сте локомотивът, двигателят. Кметът трябва да е тук сред вас, а вие да искате от него решения на своите проблеми” – това заяви пред жителите на добричкия квартал ”Балик” кандидатът за кмет на Добрич от Реформаторския блок Йордан Йорданов. Той се срещна с обитателите на най-големия жилищен квартал в Добрич, за да чуе проблемите и тревогите им. Хората се оплакаха от лошата инфраструктура, липсата на детски площадки, неподдържаните междублокови пространства, разнебитените тротоари, недостатъчните кофи за боклук, амортизираната канализация и неудобните транспортни връзки до центъра на града.

„Израсъл съм в този квартал и познавам проблемите тук” – сподели пред присъстващите Йордан Йорданов. Той подчерта, че като баща на две деца не му е безразлично в какъв град растат те и иска да останат да живеят тук.

 

 

Йорданов очерта основните акценти в управленската си програма – подобряване на сигурността чрез създаване на общинска жандармерия и видеонаблюдение на публични места, включително и в кварталите. Подпомагане на местния бизнес, чрез основаване на общински фонд за безвъзмездно финансиране на микропредприятия, разкриване на 1 000 нови работни места чрез създаване на бизнес инкубатор. Стимулиране на гражданското участие в местното самоуправление чрез действащи обществени съвети, осигуряване на безпристрастност и публичност при организиране на обществени поръчки.

„Ще оправим инфраструктурата на града и на кварталите, ще оправим тротоарите, междублоковите пространства, ще създадем условия за майките с деца, а градският транспорт ще превозва и хора в неравностойно положение. Всичко това обаче не можем да постигнем без създаването на електронна община, прозрачност и публичност на обществените поръчки” – заяви пред присъстващите кандидатът за кмет от Реформаторския блок. Той подчерта още, че от 12 години Добрич е разделен на център и периферия и е крайно време да се сложи край на едноличното управление на града.

„Поемам ангажимент към вас – да съм през по-голямата част от времето си сред хората. Правил съм го като зам.-областен управител, правя го и сега като кандидат за кмет. За мен е много важно да се срещна очи в очи с вас. Телефонът ми ще остане същия и както сега ми се обадихте, за да ме поканите на среща, така ще може да се случи и след изборите. Няма да се скрия в един кабинет и да излизам сред вас само преди избори” – заяви още Йордан Йорданов.

 

 

 

 

За да заявят подкрепата си за него в предстоящите избори, в Добрич пристигнаха народните представители от РБ Настимир Ананиев, заместник – председател на „Движение България на гражданите” и Антони Тренчев. „ Йордан Йорданов е млад, семеен, отговорен човек с морални устои, направил е съзнателен избор да се върне от чужбина доброволно и да живее в родния си град. Той познава вашите проблеми и най-важното – може да ги разреши, затова гласувайте за него” – призоваха народните представители.