Изтичат сроковете за плащане на местни данъци и такси
Изтичат сроковете за плащане на местни данъци и такси / Дарик Добрич

На 31 януари изтича срокът, в който лицата подлежащи на облагане с патентен данък през 2014 г., са длъжни да подадат данъчна декларация. Те могат да платят първа вноска за налога или цялата сума - с 5 на сто отстъпка, информират от общината.

На 30 януари изтича срокът, в който задължените за внасяне на туристически данък подават декларации за облагане за предходната календарна година.

Местните данъци и такси се плащат с отстъпка от 5% от 1 март до 30 април, напомнят още от общината. На 31 март изтича срокът, в който се заплаща такса за притежаване на куче.

Задълженията се изпълняват доброволно в касата на дирекция " Местни данъци и такси " на ул."Независимост " № 7, етаж 3, стая 313 с работно време 8.00 до 16.00 часа и в касите на Easy Pay в цялата страна; или безкасово - с пощенски запис или с платежно нареждане /вносна бележка/ чрез "Общинска банка" АД - Добрич.

Справки могат да се правят на място в дирекция "Местни данъци и такси" към Община град Добрич и на телефони: 058/603 196 и 602 314.