/ Дарик Добрич
За 26-и път в Добрич бе открито Международното изложение „Селското стопанство и всичко за него”. Панаирът е разположен на откритите площи в СК „Простор” и тази година в него участват 90 фирми от България, Гърция, Турция, Украйна и Румъния. Жителите и гостите на Добрич ще имат възможност да разгледат изложението до 31 август.

Добрички панаир организира БИО ФЕСТ в рамките на земеделското изложение

Официални гости на откриването бяха зам.-министърът на земеделието Янко Иванов, народният представител Даниела Димитрова, председателят на Общинския съвет на Добрич Иво Пенчев, зам.-кметът на Добрич арх. Боян Коларов, директорът на Областната дирекция на ДФ”Земеделие” Ивайло Йорданов, директорът на Областната дирекция „Земеделие” инж. Десислава Иванова и Нели Господинова – председател на Черноморския център за развитие.

панаир Добрич селско стопанство
Дарик Добрич

„Изложението си извоюва авторитет през годините с присъствието на сериозни изложители от страната и чужбина, които показват възможностите за инвестиране в аграрния отрасъл. Тук могат да се видят новости, очертаващи рамката на едно модерно земеделие у нас и в съседните страни”, заяви в приветствието си зам.-министър Иванов.

Добрички панаир
Дарик Добрич

Той посочи, че България има възможност да усвои голям финансов ресурс в рамките на европейското си настояще, който разширява обхвата и представите ни за земеделие и издига статуса на българския земеделски производител.

панаир Добрич селско стопанство
Дарик Добрич

„Убеден съм, че Програмата за развитие на селските райони и в бъдеще ще дава огромен тласък на развитието и облагородяването на българските села и превръщането им в привлекателна територия за бизнес инвестиции и място за живот”, каза още Янко Иванов.

панаир Добрич селско стопанство
Дарик Добрич

Приветствие от името на община Добрич - домакин на форума, поднесе зам.-кметът арх. Боян Коларов. „Хаджиоглу Пазарджик”, или пазара на хаджията, е бил кръстопът и място за среща на инициативните хора, които са видели свят в края на 19 век.

Радостно е, че благодарение на Добрички панаир АД и лоялността на десетките изложители, които идват всяка година, това събитие продължава да бъде важно за България и за развитието на селското стопанство у нас. Радвам се, че тази година има рекорден брой нови изложители”, заяви Коларов.

панаир Добрич селско стопанство
Дарик Добрич

Поздравителен адрес изпрати областният управител Красимир Кирилов.

„Вярвам, че и тази година представените тук модерни технологии, машини и съоръжения за селското стопанство, както и експонираните постижения в земеделието, ще удовлетворят високите изискания на хората от този приоритетен отрасъл в област Добрич”, се казва в поздравлението.

панаир Добрич селско стопанство
Дарик Добрич

панаир Добрич селско стопанство
Дарик Добрич