/ / Gulliver/Getty Images
Изцяло онлайн ползват еднодневните трудови договори земеделските производители в Добричко, съобщават от Инспекцията по труда. Могат да се заявяват и договори за 4 часа.

Условията важат за наемане на работници за краткотрайна сезонна селскостопанска работа при обработка на насажденията и прибирането на реколтата от плодове, зеленчуци, розов цвят и лавандула.
 
Инспекторите по труда следят засилено спазването на трудовото законодателство в дейност „Растениевъдство“, тъй като тя е рискова по възникването на трудовите правоотношения и по осигуряването на безопасност и здраве при работа.
 
Подготвят 26-ото издание на "Селското стопанство и всичко за него"

През месец юни от Дирекция „Инспекция по труда” Добрич са извършили 130 проверки предимно в предприятия от икономически дейности, свързани с търговия, ресторанти, селско стопанство и строителство. Осем са по постъпили жалби срещу некоректни работодатели.

Установени са общо 755 нарушения, от които по спазване изискванията за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд в предприятията са 203 броя, по закрилата на трудовите права на работниците и служителите, уредена в Кодекса на труда 552 броя.

Предприети са принудителни административни мерки, съставени са 40 акта за установяване на административни нарушения.