/ Дарик Добрич
За 26-а поредна година "Добрички панаир" АД организира Международното изложение „Селското стопанство и всичко за него", което ще се проведе в периода 28 – 31 август 2018 г. в спортен комплекс „Простор” в Добрич.
 
Тематиката на изложението, както всяка година, е едрогабаритна и малогабаритна техника, машини и съоръжения за животновъдството, селскостопански инвентар, сушилни инсталации, техника за почистване, сортиране и обеззаразяване на семена, препарати за растителна защита, семена и посадъчен материал, резервни части, масла и смазочни материали, автомобили. Интерес за участие са заявили фирми, предлагащи етерично-маслени култури, към които все повече земеделци в Добруджа се насочват. Очаква се да има и техника за обслужването им.

Организаторите отчитат 20% ръст на фирмите, които за първи път ще участват на изложението. Заявки са подали и фирми от Гърция, Турция, Украйна и Румъния.

За откриването на изложението са поканени министърът на земеделието и храните, изп.директор на ДФ "Земеделие", областният управител на Добрич, кметът, народни представители, посланици.

Официалното откриване е предвидено за 28 август от 10:00 часа. Същия ден, на официална вечеря ще бъдат връчени наградите на "Добрички панаир" АД.