Иван Гочев - областен управител?
Иван Гочев - областен управител? / netinfo
Добруджанският агробизнесмен Иван Гочев е сред спряганите кандидатури за поста областен управител на Добрич, научи Дарик от свои източници.
Очакваше се след  днешното заседание на Министерския съвет Добрич да има нов губернатор. Такъв обаче не беше назначен. Най-вероятно това ще се случи идната сряда.

Че сегашният областен управител Детелина Николова ще бъде отстранена, стана ясно преди дни, когато Волен Сидеров съобщи, че в Добрич губернаторът ще е от квотата на  ВМРО. Тогава в общественото пространство се завъртя името на Атанас Атанасов – лидер на ВМРО-Балчик.

Според източниците на Дарик обаче, към момента превес има кандидатурата на Иван Гочев, чието име в предизборната кампания се свързваше с Веселин Марешки.

Иван Гочев е 45-годишен, има агрономическо образование от Аграрния университет в Пловдив. Основател е на Добруджанския агробизнес център в Добрич, бил е председател на добруджанско фермерско сдружение. Той е един от големите арендатори в региона, обработва земя в община Генерал Тошево.