Наградата на фестивал Черноморски звуци
Наградата на фестивал Черноморски звуци
Смесен хор „K.O.O.R.“ от Талин, Естония, грабна Голямата награда за цялостно представяне в IX Mеждународен хоров фестивал „Черноморски звуци” в Балчик, който се проведе от 5 до 9 юни. Диригентът на състава Raul Talmar получи и диплом и статуетка от Съюза на българските музикални и танцови дейци.
 
Диплом и парична премия от Сдружение „Музикален свят-Балчик“ за детски и младежки състави - „Бъдещето на Европа“, получават The Pilsen children's choir от Пилзен, Република Чехия с диригент: Bedřiška Koželuhová. Същото признание получава и Камерна формация „Soul voices“, Добрич, България с диригент Габриела Павлова.
 
Специален диплом от Сдружение „Музикален свят-Балчик“ за най-ярко присъствие на фестивала заслужи тази година Мъжки хор „Jussit“, Seinajoki, Финландия с диригент Juha Holma.
 
Български хоров съюз връчи диплом за най-добре представил се български хор на Младши състав на детски хор „Бодра песен“ - Шумен, България, с диригент Деница Узунова.
 
За изпълнение на българска песен от чуждестранен хор диплом и плакет от Съюза на българските композитори получи The Pilsen children's choir от Пилзен, Република Чехия с диригент: Bedřiška Koželuhová за изпълнението на песента „Сладкопойна чучулига“ от Панайот Пипков.