Гражданска организация протестира срещу магазина на Сербезов
Гражданска организация протестира срещу магазина на Сербезов / netinfo

Организацията за обществена самозащита - Едно протестира срещу отварянето на магазин за движими вещи от частния съдебен изпълнител Слави Сербезов в Добрич. Председателят на сдружението Светлозар Николов е изпратил до Камарата на частните съдебни изпълнители и до медиите писмо с препоръка за затваряне на обекта до 24 декември т.г. Ако това не се случи, от организацията заплашват с блокиране на главния път Добрич-Варна, пред магазина, на 29 декември от 11 часа.

"Продажбата на движими вещи чрез магазин на съдия-изпълнител е изключително неприемлива на фона на безизходицата в която се намират българските граждани. Огромната кредитна задлъжнялост на българското население, масовата безработица и фалити на български предприятия поставя домакинствата в състояние на неплатежоспособност", казва се в протестното писмо.

Според организацията частният съдия-изпълнител не е търговец по смисъл на Търговския закон, за да може да отваря магазини с името си, и не може да превръща изпълнителната дейност в търговия, печелейки на основание 15% комисионна.