Глобиха адвокат, провалил  заседание по дело за опит за убийство
Глобиха адвокат, провалил заседание по дело за опит за убийство / netinfo
Добричкият окръжен съд наложи 500 лв. глоба на адвокат Бранимир Балачев за неявяването му днес по делото за опит за убийство на Стамен Савов, съобщават от пресслужбата на съда. Съдът разпореди за санкцията да бъде уведомена Варненската адвокатска колегия, чийто член е юристът.

Отсъствието на адвоката стана причина Добричкият окръжен съд да не даде ход на делото срещу Румяна Маринова, обвинена в предумишлен опит да отрови с татул бившия си съпруг Стамен Савов през декември 2001 година. След като не успяла с отровата тя наела двама мъже - Георги Николов и Данаил Илчев, които да го убият. Адвокат Бранимир Балачев е защитник на тези двама обвиняеми.

На насроченото за днес заседание петчленен състав на Добричкия окръжен съд трябваше да изслуша експерти от Варна, изготвили първата съдебно-медицинска експертиза на капсулите с татул, открити при обиск в семейното жилище на Румяна Маринова и Стамен Савов. Предстои да бъде приет и разпит по делегация на вещите лица, изготвили ботаническа, физико-химическа и две съдебно-медицински експертизи на капсулите с татул. Остава да бъдат изслушани и последните двама свидетели. Делото е отложено за неопределен срок.