/ kavarna.bg

Фестивалът на старинната музика, песен и танц "Страваганца" ще се проведе в Каварна в дните от 1 до 7 август. Неговото стиловото многообразие е много богато - от Античността, през Средновековието до пищността и богатството на Западно-европейския Ренесанс.

Нови изпълнители влизат в програмата на "БГ поп рок сцена" в Каварна

В рамките на фестивала се провеждат концерти на изявени професионални изпълнители, множество образователни лектории, семинари, конференции, на които се дискутират стратегиите и методите за популяризиране и съхраняване на българското музикално-сценично творчество.

Желанието на организаторите е ”Страваганца" от ежегоден национален форум да прерасне в международен фестивал, който да приобщи българското и световното старинно културно наследство.
 
Откриването е на 1 август от 18:30 часа в Художествена галерия „Христо Градечлиев“ с изложба на Стефан Четроков.
 
"Баш майсторът" оживява отново в Каварна

На 4 август от 18:30 в историческия обект Експозиция „Добруджа и морето” в Хамама в Каварна
ще се състои концерт за класическа китара. На следващия ден по същото време в галерията ще се представят участниците в майсторски клас по класическа китара на д-р Столина Добрева.

Още една съпътстваща фестивала изложба ще се открие на 6 август от 18.30 часа в Художествена галерия "Христо Градечлиев". тя е на Елена Русева. На 7 август от 19,00 ч. на площада в Каварна е заключителният концерт на участниците в майсторски клас "Вокална техника“ на Петя Плугчиева.