Ева, раненият ангел, празнува 21-ви рожден ден
Ева, раненият ангел, празнува 21-ви рожден ден / Личен архив
Ева от Добрич, която вече осма година е на легло след тежка катастрофа, днес навършва 21 години. И този рожден ден, както последните осем, тя ще прекара без да може да се движи и да говори. Неотлъчно до нея е нейната майка – Надежда Георгиева, която макар и в тежко здравословно състояние, дава кураж и сили на детето си.

Семейството оцелява трудно след зловещата дата 23 октомври 2011 г., когато при катастрофата загива бащата на Ева, а самата тя се превръща в жив труп. Лекарите отдавна не дават надежда за подобрение на състоянието й, което определят като „будна кома”. Въпреки това момичето чува, разбира всичко и реагира адекватно.

Всеки ден майка и дъщеря се борят за оцеляването си, но средствата за издръжката им се стопяват. Единственото, на което разчитат са парите от пенсиите им по болест и от застраховката на Ева, която й е изплатена след катастрофата. Разходите им обаче са големи. Налага се Надя да наеме жени за денонощното обслужване на Ева, за лекарства и храна също отиват голяма част от средствата. А те вече са на изчерпване и затова семейството се надява до получи помощ и подкрепа от добри хора.

Всеки, който желае да помогне на Ева и на Надя, може да направи дарение по банков път на следната сметка:

Експресбанк
BIC: TTBBBG22
BG95TTBB94001526840077
Надежда Петрова Георгиева
За преводи от чужбина името е Nadezhda Petrova Georgieva

 
За съдбата на Ева и Надя можете да научите повече от сайта izmoli.me
 
Имейлът за връзка със семейството е zlatnakotva@abv.bg

Честит рожден ден, Ева! Нека Бог да бди над теб и семейството ти!