Епархийски съвет ще решава за хонорара на художника Боев
Епархийски съвет ще решава за хонорара на художника Боев / netinfo

„Никога не съм отказвал да изплатя парите на Петко Боев за изработеното от него мозаечно пано„- това обясни за Дарик радио отец Иван Дойчев.

Духовникът обясни, че протокола, с който е приета творбата е изпратен до Епархийския съвет на Варненска Митрополия. Той е органът, който след одобрение може да разреши изплащането на дължимата сума, уточни отецът. „ Готов съм да дам малка сума на Петко Боев от собствените си средства, за да посрещне нуждите си по празниците”, изрази готовност духовникът, но е категоричен, че хонорарът му може да бъде изплатен единствено с разпореждане на духовния орган.

Както вече Дарик радио съобщи художникът Петко Боев се кани да съди отец Иван Дойчев, заради отказа му да изплати договорено възнаграждение. Преди 6 месеца двамата сключили договор, според който Петко Боев трябвало да изработи мозаечно пано на южната фасада на църквата „Св.Георги”.

Срокът за изпълнение на поръчката бил 6 месеца, а договореното възнаграждение – 4500 лева. Боев твърди че е изпълнил своята част от договора, но духовникът освен аванс от 1700 лева отказвал да заплати останалата сума.