Добричлии почетоха паметта на жертвите от катастрофи
Добричлии почетоха паметта на жертвите от катастрофи / Областна администрация Добрич
С панихида в двора на храм „Света Троица“ добричлии почетоха паметта на загиналите в пътнотранспортни произшествия и жертвите на тежките пътни инциденти, станали в последните два дни край ловешкото село Микре. Поклон пред паметта на хората, загубили живота си вследствие на катастрофи отдадоха областният управител Красимир Кирилов, кметът на Добрич Йордан Йорданов, директорът на Областния съвет на БЧК д-р Артюн Еринозов, директорът на Областно пътно управление Георги Стратиев, ръководителят на НПО „България Вита“ Антоанета Малева, млади червенокръстци и граждани.

С решение на Генералната асамблея на ООН всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

Голяма част от тежките катастрофи са предотвратими. Те са свързани с грешки и нарушения на участниците в движението. Много често хората, участващи в движението по пътищата забравят за себе си, за близките си, за хората, които превозват, за останалите участници в движението. Пътните инциденти са най-безсмислената причина за смъртността сред хората.

„В този ден нека си спомним за всички загинали и пострадали с добро“ – обърна се към присъстващите Областният управител и отправи апел към всеки един от жителите на областта – да бъдем внимателни, толерантни и да спазваме правилата за движение, защото няма по-ценно от човешкия живот.