Добричлии към политиците: Работете, а не си вадете кирливите ризи
Добричлии към политиците: Работете, а не си вадете кирливите ризи / Дарик Добрич - архив

Група добричлии апелираха към българските политици - да заработят заедно в името на хората. В обръщение до медиите, гражданите на Добрич изразяват възмущението си от липсата на чуваемост за техните искания и проблеми.

"Досега сме написали няколко писма с искания за промяна на изборния кодекс, адресирани да всички управляващи политически сили, до Министерски съвет, до Министър председателя, до Председателя на Парламента, но ефектът е нулев. Нямаме възможност  да ходим до София, но искаме да покажем, че и в „дълбоката провинция" имаме гражданска позиция и мнение" - се казва в писмото.

"Искаме  да попитаме управляващите докога ще бъдат глухи за техните избиратели, колко дни е нужно да се протестира, за да се започне работа върху исканията на гражданите? Ако ние се разсърдим на работодателя си, според примера който ни се дава, означава ли, че безнаказано можем да не се явяваме на служба? Ние сме сърдити на цялата политическа система!" - заявяват още протестиращите добричлии.Те обвиняват политиците в нулева отговорност и ангажираност към проблемите на народа.

Призивът на протестиращите от Добрич към управляващите е - "Ние, Вашият народ, господа Управляващи, искаме от Вас не да си вадите кирливите ризи, а да работите".