Център за защита на природата и животните
Център за защита на природата и животните / Дарик Добрич
Добричкият зоопарк приема тези дни нови обитатели. Животните идват от стопанство в село Славеево и са дарение от депутата Йордан Апостолов, съобщи директорът на Центъра за защита на природата и животните Християн Христов.

Вчера са пристигнали елени лопатари – един мъжки с три женски, както и 3 женски благородни кошути. Предстои да бъдат докарани 3 мъжки екземпляра от вида унгарска виторога овца, както и мини овце - 1 мъжки с 4 женски.

Зоопаркът да се развива и като образователен център, планира новият директор
 
Животните са в отлично състояние. Всичко за тях е подготвено, укрепени са оградите, има нови хранилки, каза Христов. Той допълни, че през последните 2 години в добричкия зоопарк не е имало благородни елени.

Двете кобилки от вида Пржевалски Калиопа и Куна са бременни, съобщи още Християн Христов. Очаква се първа да добие конче Калиопа – вероятно през април. В зоопарка ще има и още бебета, защото двете кенгурки Лили и Лени също са бременни. Те са отделени в помещение, където се поддържа температура над 23 градуса.

Пони се роди в зоопарка на Добрич

И този януари добричлии са занесли в зоопарка новогодишните си елхи, които са деликатес за животните. Почти всичките 50 дръвчета вече са изядени. Христов посочи още, че меката зима и положителните температури в момента се отразяват много добре на животните.

Екипът на центъра е амбициран да го развива като образователна и научна база, като за целта се търси финансиране. Предстои ремонт на покрива на административната сграда, ще бъдат поставени нови информационни табла, а зеленото училище ще се опита да привлече повече деца.