Добрич се включва в инициативата Да спортуваме заедно
Добрич се включва в инициативата Да спортуваме заедно / dariknews, архив

Добрич става част от кампанията "Да спортуваме заедно", която ще се реализира в периода 13-19 октомври в рамките на общата инициатива на мрежата от 28-те областни информационни центрове в България. През цялата седмица ще се организират поредица от спорни прояви в обновени с европейски средства обекти. Кампанията ще даде шанс на спорта като начин на живот чрез въвличане на участници от различни възрасти и различни спортове, а едновременно с това ще се популяризира Кохезионната политика на ЕС в България.

Официалното откриване на кампанията ще се състои в понеделник от 18.00 часа в зала "Добротица" в Добрич с демонстрация на съвременно танцово изкуство, култура и спорт. Пред публиката ще се представят Мажоретният състав и Духовият оркестър на СОУ"Климент Охридски", както и Зонална танцова организация "Алексия". В 18.30 часа ще започне волейболен мач с участието на състезатели от клуб "Добруджа 07". За понеделник е предвиден и турнир по шах, който ще се проведе от 9.00 до 18.00 часа в Младежки център "Захари Стоянов". В него ще се включат състезатели от клубовете "Енергия 21" и "Добруджа 13".

Инициативата "Да спортуваме заедно" ще обхване и останалите общински центрове в Добричка област. Във вторник в Тервел ще има състезание за изработване на сувенири от еко материали с ученици от Професионалната гимназия по техника и облекло "Дочо Михайлов". В сряда в Шабла ще се проведе футболен турнир на изкуствена трева в двора на СОУ"Асен Златаров". В петък в Генерал Тошево ще се организира турнир по тенис на маса в малката спортна зала до СОУ "Н.Вапцаров".

Съботата е определена за Ден на леката атлетика в Балчик, а в Добрич от 11.00 часа ще започне обиколка "По стъпките на Оперативните програми" с участието на колоездачи и пешеходци от различни възрасти. В маршрута са включени реновирани с европейски средства обекти. За съботния ден са предвидени още спортни събития - в ХГ"Св. Св. Кирил и Методий" от 9.30 до 15.00 часа ще има турнир по карате с участието на карате клуб "Самурай" - Добрич и клуб по бойни спортове "Калиакра" –  Каварна. В зала "Добротица" от 9.00 до 17.00 часа ще се състои зонално първенство по баскетбол за юноши. Веднага след това е официалното закриване на кампанията с Шоу на формации от СОУ"Климент Охридски" и Зонална танцова организация "Алексия". Предвиден е и волейболен мач с участието на момчета от 13-17г. от ВК "Добруджа 07".

В неделя от 14.00 часа в читалището в село Дончево, община Добричка ще се организира надиграване на състави за автентичен фолклор от селата Дончево, Победа и Бранище.