Захари Карабашлиев
Захари Карабашлиев / netinfo
Писателят Захари Карабашлиев тръгва на мащабно турне с втория си роман - "Хавра". Добрич е сред шестте града, където публиката ще се срещне с автора на дългоочаквания роман. Останалите са Пловдив, Русе, Плевен, Moнтана, Сливен и Ямбол.

В Добрич премиерата на „Хавра“ е на 16 ноември от 17.30 ч. в Огледална зала „Нели Божкова“. Организатор на събитието е Общината, входът е свободен.
 
Дългоочакваният втори роман от Захари Карабашлиев (първият е „18% сиво”) бързо се превърна в една от най-продаваните книги за последните няколко месеца. Историята обединява съдбите на Никола – завърнал се в България, за да открие истината за смъртта на баща си –  и тази на Вера Елегина – млада руска аристократка, неразривно свързана с делото на журналиста Джанюариъс Макгахан в България. В мащабния и същевременно интимен свят на "Хавра" история и настояще се срещат, факти и фикция се преплитат, редуват се напрегнато действие, лиричност и психологизъм и единствено силата на човешката воля може да промени хода на историята.