Дискутираха общата селскостопанска политика на ЕС и в Констанца
Дискутираха общата селскостопанска политика на ЕС и в Констанца / Валя Янева

Семинар на тема "Устойчиво развитие чрез общата селскостопанска политика на Европейския съюз" се състоя и в Констанца, Румъния, съобщават от ВУМК. Той бе огледално събитие на Обучителната среща от 9 юли т.г., провела се в Добрич.

Събитието се организира от Сдружение „Добруджанско аграрно и бизнес училище" с партньор - румънското Сдружение „Маре Нострум". Инициативата е част от информационната кампания "Устойчиво развитие на Добруджа чрез общата селскостопанска политика на Европейския съюз", която се реализира с финансовата подкрепа на Европейската комисия.

По време на семинара се разгледаха и дискутираха проблемите и предизвикателствата, които стоят пред прилагането на Общата селскостопанска политика на Европейския съюз с нейните принципи, цели и възможности за финансиране; отворените мерки за подпомагане на фермери и земеделски производители в рамките на Плана за развитие на селските райони (2010-2013) и добрите практики за биологично земеделие, еко и селски туризъм, посочват от ВУМК.

На семинара присъстваха представители на земеделски фирми и производители от района, на местни и регионални институции както и структури на неправителствения и граждански сектор.