Ден на отворени врати в гимназия „Ломоносов”
Ден на отворени врати в гимназия „Ломоносов” / DarikNews.bg

Професионална гимназия „Ломоносов” в Добрич организира  ден на отворените врати от 11.30 часа. Покана да посетят училището е отправена към  всички родители и ученици, завършващи 7 и 8 клас.

В днешния ден ще се проведе и училищният кръг на националното състезанието „Мога и зная как”. В него за втори път се включват възпитаниците на клуб „Приложна електроника” в гимназията. Проявата е част от дейностите, които училището реализира по проект „Успех” на министерството на образованието.

За втора година 45 ученици участват в организираните клубове „Ученическо радио „Ломоносов”, „Приложна електроника”, „Млад стрелец”, „Фитнес” и секция „Тенис на маса”. Целите, които си поставят ръководители и ученици са свързани с  пълноценно използване на свободното време, с усвояване на основните европейски компетенции, възможности за мотивиране на учениците за изява и пълноценна реализация.

Работа в екип, развиване на социални и граждански компетенции, поемане на отговорност и приемане на решения, разрешаване на конфликти, формиране на разбиране и емпатия, умения за водене на здравословен начин на живот, устойчивост, търпение, воля и желание за успех - това са основните задачи пред всички, ученици и ръководители, които работят по проект „Успех” в гимназия „Ломоносов”, посочват от учебното заведение.