Деца представят комедия по разкази на Чудомир
Деца представят комедия по разкази на Чудомир / Дарик Добрич

Възпитаници на кръжок „Български искрици”, който се провежда във Възрожденското училище в Добрич, ще представят комедията „В село Горно-Нанадолнище” по разкази на Чудомир. Спектакълът ще започне в 18.00 часа в залата на Младежки център „Захари Стоянов”.

Представлението се реализира в рамките на модул „Силата на българското слово” на проекта „Български искрици”. Сценарист и режисьор е Снежана Иванова. Участват ученици от 6 до 15-годишна възраст от СОУ „Св. Климент Охридски” с ръководители Гергана Димитрова, Руска Симеонова и Детелина Василева.

Представлението е посветено на Освобождението на Добрич от османско владичество, което се отбелязва на 27 януари. Реализира се с подкрепата на Регионален исторически музей – Добрич, „Българска шевица” ЕООД и Военно-исторически клуб „46-и пехотен добрички полк” от Национално дружество „Традиция”.

Проектът "Български искрици" се реализира през тази учебна година с деца от Добрич. С помощта на обучители, те се запознават с изкуството на везбата и с изработката на старинни оръжия. Планира се готовата продукция на кръжока да се представи пред български общности извън страната.