Председателят на парламента Цвета Караянчева
Председателят на парламента Цвета Караянчева / БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов не е потвърдил участието си в днешната пленарна сесия на Годишната среща на местните власти, която се повежда в курорта Албена, съобщиха организаторите от Националното сдружение на общините. Вместо него на форума ще присъства председателката на Народното събрание Цвета Караянчева.

Очаква се по време на сесията Караянчева да връчи на кмета на Добрич Йордан Йорданов почетния знак "Добрич - град на българската бойна слава", научи Дарик.

Кметът на Добрич: Да помним уроците на историята, които ни учат на себеуважение! /СНИМКИ/

Днешният ден на форума е посветен на партньорски срещи с централната власт.

Започва 13-ата годишна среща на местните власти

Сред дискусионните теми са опазване на обществения ред в общините, превенция и защита при бедствия, образователната и социалната системи – интеграция на общинския терен, общините и държавата в съвместно управление на територията. Общинарите ще обсъдят проблемите с представители на НСОРБ, министерства, агенции и парламентарни комисии.



В 13.30 часа започва срещата със зам. министър- председателя Томислав Дончев и председателя на ДАЕУ Атанас Темелков по въпросите на електронното управление.

В 16 часа започва пленарна сесия, наречена „Силни общини – силна държава“, с участието на министър–председателя Бойко Борисов, зам. министър-председателя Томислав Дончев, зам.-председателя на 44-то Народно събрание Емил Христов и други официални лица.

Ще бъдат връчени ежегодните награди на НСОРБ.