/ Община Генерал Тошево
Читалищата в Добричка област ще проведат традиционната си годишна работна среща от 10:00 часа, на 24 януари в зала „Европа” на областната администрация в Добрич.
 
Срещата се организира от регионалния експертно-консултантски и информационен център „Читалища”- Добрич. В програмата са включени актуални теми, по които представителите на читалищата ще бъдат информирани и ще се проведат дискусии.

107 читалища се готвят за Европредседателството 
 
„Нови възможности за финансиране на читалищата с европейски средства”  ще представи екип на Областния информационен център в Добрич. Промени в данъчното и осигурително законодателство, които действат от тази година, ще коментира Димитрина Германова – началник отдел ”Услуги за клиента” в НАП Добрич.

Разяснения за трудово–правните отношения и здравословните и безопасни условия на труд в народните читалища ще даде Мая Кръстева старши инспектор в дирекция „Инспекция  по труда”-Добрич.
 
По темата „Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и народните читалища” Даниела Тодорова – началник отдел „Европейски проекти, програми и икономическа политика” в община Добричка, ще представи спечелен проект, финансиран от Националното сдружение на общините в България.