България без цензура иска кметското място в Добрич
България без цензура иска кметското място в Добрич / Дарик Добрич

"България без цензура" ще спечели кметските избори в Добрич, заяви в интервю за Дарик областният координатор на движението Николай Нейчев като подчерта, че за поста ще се търси местен човек.

"Човек, който е роден тук по друг начин милее за града. Мое дълбоко убеждение е, че на управленски позиции трябва да се налагат местни хора", коментира Нейчев. Той беше категоричен, че след изборите догодина Добрич ще има нов кмет, който ще бъде от движение "България без цензура". По отношение на предстоящите през май евроизбори Нейчев прогнозира поне двама евродепутати от движението на Бареков.

Той обяви, че в първия конгрес на „България без цензура”, който ще се проведе на 25 януари в столицата, ще се включат над 100 делегати от Добрички регион. Към момента участието си във форума са потвърдили около 40 човека, между които има инженери, лекари, бизнесмени и много земеделци.

До седмица партията ще отвори офиса си в Добрич, съобщи още Нейчев като обясни, че там ще работят двама души - служител и юрист, който ще приема и обслужва жалби на граждани.

Николай Нейчев сподели, че е бил поканен да стане областен координатор на „България без цензура” от свой дългогодишен приятел, който бил един от отговорниците за регионите в партията. Приех да стана част от новия политически проект, защото като гражданин се уморих да чакам, коментира Нейчев.
„На всеки четири години чакаме някой да дойде отвънка да ни оправи, а истината е, че сами трябва да си подредим градинката. През последните години не съм съгласен с болшинството от нещата, които стават в града”, коментира още областният координатор на "Бългрия без цензура".

Николай Нейчев е преподавател по музика в Природо-математическата гимназия в Добрич, свирил е в няколко рок формации, член е на международни журита на няколко фестивала за рок музика. Нейчев е и директор на добричкия фестивал “Let`s rock it”, който вече три години се провежда с подкрепата на ГЕРБ. В тази връзка той отбеляза, че наистина е работил с ГЕРБ и продължава да поддържа контакти с хора от местната организация, но не е бил активист на партията и сега е поел по различен път. Нейчев допълни, че досега не е членувал в политическа партия.