/ Дарик Добрич, архив
На 30 януари "Добрички панаир" АД за 24-и пореден път ще открие календара на селскостопанските прояви в България със специализираното изложение Борса за семена и посадъчен материал. Форумът ще продължи до 3 февруари. През петте дни земеделските производители ще имат възможност да изберат най-добрите продукти за сеитбена кампания 2018-а.

Дни преди откриване на изложението, над 65 фирми са заявили своето участие. За първа година интерес към мероприятието проявяват фирми занимаващи се с биопродукти. Наред с предлагането на семена, посадъчен материал, торове и специализирана литература, ще бъде представена и селскостопанска техника.

Борсата за семена в Добрич се утвърди като своеобразен център, както за излагане на българската продукция така и за ползотворни контакти между семепроизводители и търговци. Интересът към изложението се превръща в стимул за българските производители на семена и посадъчен материал да предлагат най-доброто от своите продукти и всяка година да се стремят да бъдат конкурентноспособни на пазара, отбелязват организаторите.

Официалното откриване на Борсата е предвидено за 10.00 ч. на 30 януари в Спортен комплекс „Простор“ в Добрич. Поканени са гости от Министерството на земеделието и храните, ДФ Земеделие, народни представители, областния управител ни представители на местната власт и структури на земеделието в Добрич.

На официална вечеря на 30 януари от 19:30 часа  ще бъдат връчени традиционните награди на "Добрички панаир" АД.