Десетки добричлии се включват в маратоните на четенето, организирани от библиотеката
Десетки добричлии се включват в маратоните на четенето, организирани от библиотеката / Дарик Добрич,архив
Регионална библиотека „Дора Габе” организира традиционния Маратон на четенето, част от Националната кампания „Походът на книгите”. В събитието ще се включат деца от детски градини, ученици от училищата в Добрич, читатели на библиотеката, граждани.

Маратонът започва в 10 часа днес. На празника на четящите хора Регионална библиотека „Дора Габе” отличава най-активните свои читатели до и над 14-годишна възраст, най-четящ клас, най-активен партньор.
d
 Маратонът на четенето се провежда по повод 23 април - Световен ден на книгата и авторското право, а тази година библиотеката го посвещава на 140 години от рождението на Елин Пелин, 115 години от рождението на Ангел Каралийчев, 110 години от рождението на Емилиян Станев. Поетесата Генка Петрова ще постави начало на Маратона на четене.

Регионалната библиотека, в партньорство с Фондация „Ръка за помощ”, реализира проект „Библиотеката - посредник в образователната интеграция на деца от ромската общност”, с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България”.  В рамките на библиотечните празници, посветени на четенето, на 26 април  от 10.30 ч. в Интерактивната зала на библиотеката ще се проведе заключителна среща по проекта, на която са поканени децата и техните родители, библиотечни специалисти, педагози, представители на местната власт и медиите.