Баща и син, разследвани за притежанието и разпространението на наркотици, остават в ареста

съд
съд / Снимка: Дарик, архив
 В две отделни съдебни заседание днес състав на Варненския апелативен съд е потвърдил първоначалния арест на двама добричлии - Алтън А. затова, че на 03 август 2019г. в съучастие с Росен Н. като помагач придобили и държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества – кокаин, метамфетамин, амфетамин и марихуана, съобщават от пресслужбата на съда. Миналата седмица Окръжен съд – Добрич определи спрямо двамата роднини – баща и син, най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“.
 
Днес Апелативен съд – Варна е потвърдил законосъобразността на определения първоначален арест и за двамата обвиняеми. Събраните в хода на следствените действия доказателства, материалите и гласните свидетелства по безспорен начин обосноват и за този съд предположението, че Алтън и Росен са съпричастни към предявеното обвинение. Престъплението е с висока обществена опасност и се наказва строго от закона.
 
Обект на анализ са и други, събрани доказателства. В хода на задържането, Росен, който е управлявал автомобила, спрян за проверка е бил под въздействието на наркотично вещество, информират още от пресслужбата на съда. Мъжът е бил  осъждан три пъти и срещу него има висящо досъдебно производство.Свидетелски показания пък разкрили изключително добре организираната престъпна схема за разпространение на забранените от закона вещества, които Алтън укривал в друг имот. Използвал трето лице да му „доставя“ дрогата от укритието.
 
Определенията, с които Варненският апелативен съд потвърждава първоначалния арест на Алтън А. и Росен Н. не подлежат на обжалване.