Балотаж в Карапелит
Балотаж в Карапелит / Дарик Добрич

Балотаж на частичните кметски избори се провежда в село Карапелит, община Добричка. Никой от петимата кандидати не успя да събере над 50% от гласовете на първия тур на 19 юни т.г.. Днес, 907-те имащи право на вот в селото трябва да изберат между Атанас Петров Атанасов, издигнат от Инициативен комитет - село Карапелит и Иван Илиев Стоянов от ДПС.

Първият получи 226 бюлетини, което е 44,1% от действителните гласове, за Иван Стоянов гласуваха 185 души или 36,1%. За кмет на село Карапелит се състезаваха още трима кандидати - Добромир Кирчев Костов от РЗС, Димитър Кръстев Пасев от НДСВ и Живко Недялков Желев от ГЕРБ.

907-те избиратели в Карапелит гласуват в една секция. Изборният ден е започнал нормално в 6.00 ч., съобщиха от Общинската избирателна комисия. Оттам коментираха, че броят на гласувалите засега е по-малък от този в първия тур - до 7.30 ч. бюлетина са пуснали 21 души, докато на 19 юни към 7.50 ч. те са били 60. От комисията отдават това на лошото време, но и на празника на община Добричка, който се провежда днес.

Правомощията на досегашния кмет на Карапелит Стефан Костадинов бяха прекратени на 14 април 2010-а, след като той премина на работа в Областната дирекция на МВР. За временно изпълняващ длъжността, Общинският съвет на Добричка определи Нела Стоянова, специалист „Административно-финансово обслужване" в кметството на Карапелит.

Изборният ден продължава до 19.00 часа.