Avantasia забива във втората вечер на Каварна рок фест 2016
Avantasia забива във втората вечер на Каварна рок фест 2016 / Община Каварна

Хедлайнер във втората концертна вечер на Каварна Рок Фест 2016 ще е метъл бандата Avantasia. Музикантите гостуват за първи път в България. Tobias Sammet и компания  ще представят стари парчета и нови композиции от издадения в началото на тази година албум“Ghostlights”. Седмият албум на Avantasia The Mystery of Time, който излиза през 2013 г., достига второ място в класицията за най-продавани албуми на Германия. Вокалистът Tobias Sammet, познат и като водеща фигура в пауър метъл бандата Edguy, е безспорно един от най-успешните музиканти от Германия през последните десетилетия.

Освен Avantasia, на рок сцената в Каварна тази вечер ще излязат и рокаджиите от Soilwork, Myrath, Last Hope и Tiarra. Ето програмата във втората концертна вечер по часове:

Avantasia – 21.55 ч.

Soilwork – 20.10 ч.

Myrath – 18.50 ч.

Last Hope – 17.50 ч.

Tiarra – 17.00 ч.

Повечето от групите ще раздават автографи на българските си фенове от 14.45 ч.до 16.00 часа на входа на стадион „Калиакра” в Каварна. Гостите на Каварна Рок Фест 2016 ще имат постоянен безплатен достъп до интернет. Цялата спортна зона, която включва стадион „Калиакра“ и къмпинг зоните на феста са осигурени с безплатна Wi-Fi мрежа. Публиката ще има възможност по всяко време да споделя емоциите на рок фиестата в социалните мрежи.

И тази вечер на стадиона в Каварна няма да се допуска внасянето на застрашаващи здравето опасни предмети, на фотоапарати със сменяем обектив, професионални видео камери и други професионални записващи устройства. Деца до 7 годишна възраст ще влизат безплатно, но с придружител и попълнена декларация. Всички зрители под 18 години трябва да имат закупен билет и да бъдат съпроводени от придружител с попълнена декларация, като няма нужда тя да бъде нотариално заверена.