Ансамбъл Българе представя  Осмото чудо в Добрич
Ансамбъл Българе представя Осмото чудо в Добрич / bulgare.net

Национален фолклорен ансамбъл "БЪЛГАРЕ" ще представи премиерно пред публиката в Добрич своя четвърти авторски проект "Осмото чудо". Спектакълът се осъществява под патронажа на кмета на Добрич Йордан Йорданов и ще се състои от 20 часа на сцената на Летния театър. Добруджаци са четвъртите в страната, които ще видят мащабната продукция след бляскавата й премиера на 14 юни 2016 г. в Зала 1 на НДК.

Христо Ив. Димитров - продуцент, сценарист, режисьор и хореограф на новия музикално-танцов фолклорен спектакъл от репертоара на именития ансамбъл, отново предлага на зрителите нещо ефектно и неправено досега. "Осмото чудо" е уникално пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор чрез комбинация от филм и динамичните ни народни танци и песни.

Водач в това пътешествие е един верен приятел на България отпреди близо век - ирландският журналист Джеймс Баучер, великолепно изигран от холивудския актьор Бен Крос. Двата часа в магията на завладяващите български ритми в изпълнение на ансамбъл "БЪЛГАРЕ" са достатъчни зрителите за пореден път да изпитат гордост от уникалното ни фолклорно наследство.