Александър Алексиев е десният кандидат за кмет на Добрич
Александър Алексиев е десният кандидат за кмет на Добрич / netinfo
60-годишният учител по математика в добричката Езикова гимназия и градски лидер на СДС Александър Алексиев е кандидатът за кмет на коалиция "Обединена десница за град Добрич". Четири десни партии застават зад Алексиев - СДС, ДСБ, Земеделски народен съюз и партия "Гергьдвден". Формациите са подписали споразумение на 17 август. От ССД на Стефан Софиянски са отказали да се присъединят. Коалицията обаче е отворена за други центристки и десни формации.

Сините определят Алексиев като уважаван гражданин, доказал се в професията си и в политиката, и като твърд седесар.

Целта пред коалицията е кандидатът за кмет да стигне до балотаж, а от листата в местния парламент да влязат четирима-петима души. Имената в листата все още не са уточнени.

Между нас няма оцапани хора, далавераджии, мошеници и сътрудници на ДС, декларира градският председател на ЗНС д-р Ташо Ташев. Десните уверяват, че ще водят толерантна и позитивна кампания. Ще бъдем сериозен коректив на програмата на Детелина Николова, но ще доразвиваме хубавото от нейното управление, подчертаха десните. Ако Алексиев не стигне до балотаж, а Николова стигне, „Обединена десница за Добрич” ще подкрепи сегашната кметица.

В прикачения файл чуйте Александър Александров за коалицията и лидера на ДСБ в Добрич Петър Петков за кандидата на десните: