Албена ще изненада своите гости с 5 торти на рождения си ден
Албена ще изненада своите гости с 5 торти на рождения си ден / Албена

Албена ще посрещне 45-я си юбилей с голямо празненство на 24 август. От курорта ще изненадат своите гости и посетители с 5 огромни торти с размери 2 на 1.20 метра и тегло 140 килограма всяка. За приготвянето им ще се използват 3 300 яйца, 140 кг захар, 110 кг брашно, 250 кг крем, 75 кг паста „Дама". Отговорността за създаването на вкусотиите е поверена на най-добрите майстор-сладкари на Албена: Румен Сребков, Ивелина Цветкова, Антония Драгнева, Веселина Димова и Тодор Тодоров. Те обещават сладкишите да са разкрасени различно и уникално. Приготовленията започват утре, тъй като ще отнемат на майстор-сладкарите 2 дни. Официалното разрязване на тортите ще е в 21.30 ч. в неделя, на зелената поляна пред хотел „Добруджа", по време на юбилейния концерт на комплекса.

Празничният неделен ден за Албена ще започне рано, когато ваканционното селище ще осъмне украсено. В 19.00 ч. започва дефилето на Младежкия духов оркестър с мажоретен състав - Ловеч, и талисманите на Албена - Доди, Алби и Ири. Шествието ще тръгне от хотел "Калиакра" през плажната алея, ще продължи покрай Лунапарка на базара и по търговската улица ще се придвижи към откритата сцена до хотел "Добруджа", където от 20.00 ч. ще започне празничният концерт. Участие в него ще вземат Младежки духов оркестър с мажоретен състав - Ловеч, Модерен балет от Санкт Петербург - участници във фестивала „Трикси", Маргарита Хранова, Веселин Маринов и Queen Tribute - "We are the champions".

Водещи на юбилейния концерт ще са лицата на Дарик радио Михаил Дюзев и Иво Райчев. Празничният ден ще завърши с плажно парти пред Бийч клуб „Ганвие" от 23.00 часа.