театър
театър / iStock/Getty Images
Йовковата "Албена" се завръща на сцената на драматичен театър "Йордан Йовков" в Добрич, съобщи на БТА за подготвяната нова постановка в афиша за 2021-а директорът на трупата Иван Мандев. Режисьор на спектакъла ще бъде Стефан Спасов.

Драмата на класика на българската литература, заедно с други негови знакови творби - "Боряна", "Милионерът", "Чифликът край границата", е поставяна многократно в Добрич, може би, сред най-естествения декор и за най-верните зрители, припомнят театралите. Театралният летопис пази афиш на трупата за спектакъл на "Албена" през ноември 1947-а по повод десетата годишнина от смъртта на драматурга. Сред последните постановки на "Албена" е спектакълът, създаден през 2014-а от режисьора Пламен Панев за 85-ата годишнина от създаването на Добричкия театър.

С пиесата на патрона на нашия театър през новата година се завръщаме към българската драматургия, каза Иван Мандев. Коя актриса ще се превъплъти в Албена и кой ще играе Куцар, Нягул, Сенебирски ще реши режисьорът. Очаква се премиерата да бъде напролет.
БТА