/ Дарик Добрич
Най-старото земеделско училище в Добруджа - Професионалната гимназия по аграрно стопанство в Добрич получи дарение от 4 100 лева, съобщават оттам. Сумата е събрана на благотворителен търг, който се проведе по време на втората официална вечеря на шестата Национална среща на земеделските производители в България. 

Парите ще отидат за оборудване на училището. На търга те бяха събрани, след като бяха продадени благотворително две монети и едно кюлче, предоставени от Първа инвестиционна банка.

Директорът на Професионалната гимназия по аграрно стопанство Господин Господинов благодари за дарението. „Всяка една инвестиция е изключително важна за нас, защото нуждата ни е голяма. Конкретната  благотворителна инициатива ще ни помогне да се модернизираме, тъй като гимназията е на 112 години и базата ни е доста стара“, коментира Господинов.

В професионалната гимназия се обучават 220 ученици, които заедно със своите учители обработват 1 770 дка земя от Държавния поземлен фонд. Директорът допълни, че гимназията има нужда от техника за обработка на почвата.

„Чрез дарения ние успяваме да се оборудваме и да предоставим на учениците по-добра образователна среда. Закупуваме сеялки, торачки, кошери за пчели, GPS навигация, доилни агрегати и др.“, заключи той.