80 домакинства от областта попадат в национално статистическо проучване
80 домакинства от областта попадат в национално статистическо проучване / netinfo

80 домакинства от областта са включени в национално статистическо изследване „Бюджет на времето", съобщават от Териториалното статистическо бюро. 

Проучването започва на 19 октомври и ще продължи една година. Ще бъдат анкетирани 40 домакинства от Добрич, 10 от Каварна и по 10 домакинства от селата  Бранище, Преселенци и Българево. Ще се събират данни свързани със  заетостта, образованието, здравето, използване на времето, социални и демографски признаци.

Всяко попаднало в извадката лице на 10 и повече години ще дава информация за един делничен и един почивен ден. Анкетьорите от статистическото бюро в Добрич ще се представят със служебни карти и ще носят удостоверение за администратор на лични данни.

Ще се попълва въпросник за домакинството, индивидуален въпросник, дневник за използване на времето и седмичен график. Посредством въпросника на домакинството се събира информация за състава и структурата на домакинствата, грижите полагани за децата, вида на жилището, отглеждане на селскостопански растения и животни, източници на доходи, нетен размер на месечния доход и др.

Проучването се прави за пети път и  е част от програмата за преброяване на населението и жилищния фонд.