39 ученици от Езиковата гимназия в Добрич получиха немски дипломи
39 ученици от Езиковата гимназия в Добрич получиха немски дипломи / Валентина Добринчева
39 ученици от Еизковата гимназия в Добрич получиха немски дипломи
28752
39 ученици от Еизковата гимназия в Добрич получиха немски дипломи
  • 39 ученици от Еизковата гимназия в Добрич получиха немски дипломи

39 ученици на Езикова гимназия "Гео Милев" получиха немски дипломи. Те са представители на класовете 12 "б" и 12 "в". Свидетелствата им бяха връчени от координатора по немски език за Североизточна България Ингрид Шлумбергер на пищна двуезична церемония, на която ученичките бяха премени като за абитуриентски бал. Гости на тържеството им бяха още зам.-министърът на образованието, младежта и науката Петя Евтимова, както и зам.-областният управител Тодор Георгиев и зам.-кметът на Добрич Камелия Койчева.

39 ученици от Езиковата гимназия в Добрич получиха немски дипломи
netinfo
Младежите споделиха, че немският е станал част от живота им, но усилията в последните три години са си стрували. Сред учениците с най-висок резултат на изпита за дипломите са три дами - Десислава Иванова, с 93 точки от 96 възможни, Гергана Ненова - с 87 и Нора Карапанчева - с 86 точки. Педагози на успешните немски класове са Румяна Янкова и Маргарита Гроздева.

От името на МОМН Петя Евтимова връчи на директора на гимназията Милена Иванова подарък - устройство, което превръща всяка бяла дъска в интерактивна. Зам.-министърът е родом от Каварна и е възпитаничка на добричката Езикова гимназия. По време на словото си, просълзена от вълнение, тя призова младите хора да се върнат в роднината си, за да приложат своите знания.

Добричката Езикова гимназия работи по програмата за подготовка за немски езикови дипломи от 2001 година. Сертификатите дават възможност на учениците да следват в Германия без да държат допълнителен изпит по езика.

39 ученици от Езиковата гимназия в Добрич получиха немски дипломи
netinfo

Трите ученички с най-висок резултат

Чуйте в прикачения файл словото на директора Милена Иванова.