19 младежи започнаха работа в община Добрич
19 младежи започнаха работа в община Добрич / Дарик Добрич

19 младежи започнаха работа в община Добрич по програма „Старт на кариерата". Те са заели постовете след успешно представяне на конкурс в дирекция „Бюро по труда". Младежите вече са запознати със структурата на администрацията, с правомощията на местната власт, с различните правила и норми, по които се работи, информират от пресслужбата на общината.

Новите служители се срещнаха и с кмета Детелина Николова, която се обърна към тях с думите: „Вашият професионален път започва в една авторитетна институция, в която работи изключително добър и компетентен екип." Кметът допълни, че през всичките години, през които е действала националната програма „Старт на кариерата", в община Добрич са постъпвали добре подготвени младежи, някои от които продължават успешно да се реализират в институцията.

19-те младежи, които са на възраст до 29 години, ще бъдат на работа по програмата за период от девет месеца. Те ще заемат постове в различни дирекции, сред които „Административно, правно, информационно и техническо обслужване", „Общинска собственост", „Хуманитарни дейности", „Местни данъци и такси", „Бюджет и финанси" и „Икономическо развитие и европейски фондове".