13 000 добричлии се подписаха срещу произвола на монополите
13 000 добричлии се подписаха срещу произвола на монополите / ДНЕС

13 000 подписа са събрани в Добрич за Националната гражданска инициатива „Срещу произвола на монополите", съобщават от организаторите й - Гражданско движение ДНЕС. Те се срещнаха с добричлии, за да представят резултатите. В страната са ги подкрепили общо 330 000 души. Подписката ще продължи до 20 декември т.г., след което ще бъде внесена в Народното събрание.

Досега членовете на Инициативния комитет са обсъдили темата с председателя на парламентарната комисия по икономическа политика, енергетика и туризъм Мартин Димитров, както и с председателя на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/ Ангел Семерджиев. Днес в София ще се проведе разговор с представители на "Е.ОН", като поканата е дошла от електроразпределителното дружество.

На срещата на добричлии са били разяснени правата им на потребители и юридическите особености при водените срещу монополисти дела. Питанията на хората са основно за високите цени на водата в областта, начисляването на "обща вода", безпричинното спиране на водата всяка вечер, предложението за въвеждане на такса "електромер", коментират от "ДНЕС". Гражданите искат поносими и ясни сметки и спиране на безконтролното повишаване на цените.

На 14 ноември в София Гражданско движение ДНЕС и Инициативният комитет на Национална гражданска инициатива „Срещу произвола на монополите" проведоха национален протест.

13 000 добричлии се подписаха срещу произвола на монополите
netinfo