Институции погват нарушителите по морето
Институции погват нарушителите по морето / netinfo
Лято 2017 започва с проверки на луксозни автомобили и яхти. Включват и свежи попълнения на инспекторите от вътрешността на страната
И митничари влизат в Слънчев бряг, ще проверяват с полиция и данъчни
94090
И митничари влизат в Слънчев бряг, ще проверяват с полиция и данъчни
  • И митничари влизат в Слънчев бряг, ще проверяват с полиция и данъчни
Ловки джебчийки от Силистренско и Плевенско атакуват най-големия ми морски курорт – Слънчев бряг. Това съобщи на брифинг в Бургас директорът на Главна дирекция „Полиция“ Христо Терзийски.

Точният им брой не е ясно, но е сигурно, че трайно изместват конкурентките си от Сливенско и Ямболско, които от години „шетат“ в комплекса. Таргетът бил близък до униформените в северозападните части, затова и от МВР командировали дузина разследващи от Плевен и Силистра.

Лято 2017 г. започва и с проверки на луксозни автомобили и яхти. От вътрешното министерство се похвалиха и с апарат за 5000 лева, с който ще ловят дрогирани шофьори. 30% пък бил спадът на кражбите в Слънчев бряг и района.

Между 30 и 50 опитни служители от Агенция "Митници" също ще се включат в проверките в курорта. Ще се следи за продажба на алкохол без бандерол в заведения така и за нелегални спиртоварни. 
За гарантиране спокойствието и сигурността на почиващите по Южното Черноморие, и в частност в Слънчев бряг, близо 1000 командировани полицаи от вътрешността на България ще подкрепят действията на колегите си от Бургас, съобщи главен комисар Христо Терзийски.

След броени дни на територията на Бургаски регион пристигат командировани нови десет пътни полицаи, снабдени с отлично материално-техническо оборудване, сред което и тестове за наркотици и дрегери за алкохол.

Още по темата чуйте в звуковия файл: