Върнаха старото име на площада пред Общината
Върнаха старото име на площада пред Общината / netinfo
Централният  площад пред сградата на общината вече ще носи името на един от най- успешните бургаски кметове - инж Атанас Сиреков. На днешната общинска сесия съветниците гласуваха преименуването. Докладната записка беше от кмета Димитър Николов на базата на предложението на д-р Петър Асенов Братков.

Инженер Атанас Сиреков е управлявал града от 1936 до 1939 година. Именно той полага основите на съврменния облик на модерен Бургас. По негово време градът се благоустроява и хигиенизира, подобрява се водоснабдяването, развива се социалното дело. По предложение на Сиреков започва изграждането на сградата на община Бургас, създадена е противопожарната  служба, оттогава е и и идейният проект за построяване и модернизиране на Бургаските минерални бани. След смъртта му,  площадът пред общината, който тогава се е казвал"Търговски" с решение на ОбС е преименуван на ” инж.Атанас Сиреков”. През 1944 година името е отново сменено и досега площадът се наричашe „Свобода”.

Групата съветници от БСП се въздръжаха при гласуването на тази докладна."В дневния ред на бургазлии е  по -важно  Бургас е  потънал в треви и  никой не пръска за кърлежи  каза доц Магдалена Миткова.

Чуйте още от аргументите на социалистите: