Уволненията на „Запад” и „насипни товари” продължават
Уволненията на „Запад” и „насипни товари” продължават / dariknews.bg

Днес продължават съкращенията на работници в пристанищата за насипни товари и „Запад”, в Бургас. От фирмата, която взе на концесия двата порта обявиха, че ще бъдат уволнени общо 117 души. Процедурата започна в петък и според Бюрото по труда в Бургас трябва да продължи до края на годината.

На някои работещи в „БМФ Порт  Бургас”  се предлагат четири работни заплати, за да нямат съдебни претенции, а други са съкращавани по стандартната процедура – с две заплати, научи Дарик.

След сключването на последния договор за концесия с  дружеството на Кирил Домусчиев, тези хора бяха прехвърлени от „Пристанище Бургас” ЕАД, към вече частното. Още тогава се заговори за голямо съкращение, въпреки, че работа на терминалите има много и не е спирала, твърдят работещите там.

Според ръководството, тези уволнения изобщо не противоречат на условията на тридесет и пет годишната концесия. Вече се знае, обаче, че на мястото на някои съкратени, ще бъдат назначени отново други хора. Никой, обаче, не може да потвърди кога и за какви постове става въпрос.