/ Община Бургас
За поредна година общественият посредник (омбудсман) на Бургас организира подбор за Младежки ученически омбудсман и негов заместник, съобщиха от Общината.

Младежки ученически омбудсман и негов заместник ще се избират сред учениците от IX и X клас за мандат от 2 години. Регламентът за избор е съобразен с принципите и политиките на ревизираната Европейска харта за участието на младите хора в живота на общините и регионите.

Предвиждат се изменения в две наредби, касаещи спорта в Бургас

Всяка двойка кандидати се регистрира в срок от 2 седмици след обвяването на процедурата на 19 февруари. Изискванията към двойката кандидати са списък с имената и подписите на минимум 20 души - техни поддръжници и симпатизанти, както и 2 писмени препоръки от учителите.

Подаването на документите за кандидатстване е в кабинета на обществения посредник на Бургас, който се намира на площад „Тройката“ в Културен дом НХК, ет.2, стая Е2.4, всеки работен ден от 09:00 до 16:00 или като сканирани файлове на ел. поща: ombudsman@burgas.bg с номер на телефон за връзка при нужда от допълнителна информация.

Краен срок за подаване на документи е 5 март до 16:00 часа. Повече информация за дейността на младежкия омбудсман може да откриете на следния линк: https://www.facebook.com/studentombudsmanburgas
 
Документите за кандидатстването вижте ТУК.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня