Спешна среща на прокуратура, МВР и кметове заради безпрецедентния миграционен натиск се провежда в Бургас.

Само преди ден в сърцето на Бургас беше задържана поредната група мигранти, а преди три месеца при опит да спрат автобус с бежанци загинаха двама полицаи.

МВР с шокиращи разкрития за катастрофата в Бургас, при която загинаха двама полицаи

„Всички тези камикадзета и опасни ситуации, които се случват в града притесняват нашите жители. Ще съдействаме с технически средства, пълно съдействие на Гранична полиция със заградителни устройства на КПП-тата , продължаваме да слагаме видеонаблюдения на места, които се указват от МВР” , заяви кметът на Бургас Димитър Николов.

Стела Костадинова

От МВР признаха, че миграционният натиск е безпрецедентен.

Втора катастрофа с мигранти само за ден: Преследване, гонка и арести в Бургас (ВИДЕО)

Миграционният натиск в момента е без аналог. Към момента имаме установени извършители от 17 различни държави. Говорим за Германия, Франция. Не само държави от източния блок, така че профилът на трафикантите се е променил”, съобщи комисар Емил Павлов - зам.-директор на ОД на МВР в Бургас.

От прокуратурата в Бургас отчетоха ръст на делата срещу трафиканти.

Стела Костадинова

Само Районната прокуратурата към настоящия момент наблюдава 380 дела , свързани с мигрантски натиск , което е отчетен ръст с 141 дела”, заяви окръжният натиск Георги Чинев.

Кметът на община Камено поиска от МВР да върне закритото през лятото РПУ, заради зачестилите граждански арести по селата в общината.

Демерджиев за трафика на мигранти: Все повече криминално проявени от Европа ще идват у нас

„Реагират бързо престъпните елементи , явно са разбрали, че вече нямаме полицейско присъствие и непрекъснато сменят каналите за трафик. Минаваха през Трояново, сега има нов маршрут през Желязово”, заяви за DarikNews.bg кметът на Камено Жельо Вардунски.

Кметовете поискаха и контрол на фирмите за коли под наем, след като стана ясно, че трафикантите вече наемат все по-скъпи и мощни коли, за да избягват блокадите.

Припомняме, че във вторник след гонка с полицията в Бургас бяха задържани още 7 нелегални мигранти.