/ Община Несебър
Успех за несебърските ветроходци на VII Bodrum İnternational Optimist Regatta в Турция - едно от най-силните състезания за детския ветроходен клас в Югоизточна Европа. България се прeдстави със състезатели от 5 клуба, като отбора на Общински морски клуб „Несебър-2000“ бе най-многочислен - 6 деца.
 

Община Несебър

Данните на портала Nauticabull  показват, че VII BIOR е най-силното българско участие в този форум. За първи път България прави толкова добро класиране, изпреварвайки традиционно силните състезатели на Гърция. Това стана благодарение на несебърския състезател Георги Маноилов.
 

Несебър
Община Несебър

Той завърши квалификациите четвърти и записа престижното седмо място в генералното класиране. От българските състезатели първи места в три гонки записаха единствено момчетата на Несебър – две победи за Георги Маноилов и една за Владимир Пинков. Георги Маноилов представи страната ни и в съпътстващото състезание Country Cup, с участието на по един представител от нация, като финишира на 10 място.
 

Община Несебър

Индивидуално представяне на несебърските ветроходци:

Златна група : Георги Маноилов – 7 място;
Сребърна група: Владимир Пинков – 4 място
                 
  Александър Вангелов – 9 място
  Мартин Митев – 16ти
  Божидара Бозовайска – 20та
  Рози Кънева – 36та.


В VII Bodrum İnternational Optimist Regatta участваха 350 състезатели от повече от 15 държави. Другите български клубове, представили страната ни са „Кап. Г. Георгиев  Порт Варна“,  ЯК „Черноморец“ - Бургас, ЯК „Порт Бургас“ и ОМСК „Циклон“- Поморие.
 

Несебър
Община Несебър

Отново в Турция най-добрата „оптимистка“ на ОМК „Несебър-2000“ за миналата година Диана Маркова направи успешен първи старт в клас „Лазер 4.7“.  На регатата в град Текирдак, Маркова завърши на 4 място в общото класиране и първа сред девойките. За съжаление технически проблем е причина за отнемане на златния медал. Така в Несебър бе донесен първия за сезон`2019 медал - сребро.