„Шведска маса” мина на диета с цвекло
„Шведска маса” мина на диета с цвекло / колаж: Златина Гайдажиева
„Шведска маса” мина на диета с цвекло
49543
„Шведска маса” мина на диета с цвекло
  • „Шведска маса” мина на диета с цвекло

И отпочна се четвъртият седмоднев от месеца първий на годината трета от управлението Му на Оногова, Що С Дясната Ръка Ленти Прерязва, А С Лявата Ватенки Раздава.

И магнитна буря страшна забушува, пък пломбите на человеците зазвъняха тревожно. По агората человеци събраха се и питаха се, защо първият Росен на републиката отрече се от думите си и отказа се, дипломати от сигурността държавна да прати на заточение. Тревожност обзе ги всинца и терзаеха се и измъчваха се още, тъй щото първият Росен не показа своята Росеница, демек Първата дама я нямаше.

Сняг покри страната с големина на човешка длан и тогаз една от болярките Му на гербератор Ленторезец Първокопник с името Лиляна призова човеците да не ходят по пътищата, а да стоят в домовете си. И едни вслушаха се в думите и и останаха край огнищата си, а другите излязоха и в преспи потънаха заради непослушанието си.

Мина се не мина време и рабите божии и едни божий агнец призоваха свещениците да бойкотират скверния закон за досиетата. Дори заговори се, че църквата трябва анатема осъдителна да стори не на ония, дето на агентурна съблазън поддали са се, а на ония, що досиетата попски обявиха. Тъй вредом разбра се, че властта от Бога била дадена и било похвално и богоугодно отците да бъдели слуги държавни, пардон сътрудници на сигурността държавна.

И тъй в несигурност и обърквания потънаха човеците по агората, а злите сили туй чакаха и проводиха слугите си, двамата зълодяи Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон да хортуват думи лошави и да пущат песнопения гнусни в своето предаване „Шведска маса”.

И почнаха те делото си ужасно, а народът беше предаден на безнравственост и погибление духовно, а а навред се чуха рев, вой и скърцание със зъби.

В началото на предаването започна да се лее песен на руската група „Ленинград”, в която се носеха цинични рими и слова, във всяка строфа включващи едно трибуквие, което би накарало всеки един славянин по света да се изчерви.

 

Още неопомнили се, слушателите бяха втрещени от последвалата афганистанска поп звезда Ариана. Сексапилната певачка възпя някаква чешма, но това беше единствената дума, която водещите и слушателите проумяха.

Докато Максимовсон и Калудовсон хвалеха достойнствата на афганистанския шоу-бизнес, в ефира нахлу отново групата „Ленинград”. Този път фронтменката на бандата изпя сърцераздирателната си изповед, в която разказа, че била изоставена от своя любим, но отново го направи по начин, който звучеше адски цинично. Всъщност дамата направи синтактичен и стилистичен анализ на глагола „заебал” и откри неговата корелация с глагола „изоставил”, от което се получи едно семантично гнездо, дори цяла парадигма.

В следващия момент стана ясно, че основната тема на предаването е „Кои са най-безмислените и безумни диети, които сте пробвали?”

Водещите по най-дебелашки начин вкараха недискретно продуктово позициониране и презентираха билковата отвара за отслабване „ Идиотин”, диетичния тоник „Простакел”, термалния гел за стапяне на мазнини „Овчи екстаз” и разбира се диетата „Цвекло нон-стоп”

Всичко това накара слушателят Ники да припомни по телефона един диетичен лозунг от времето на културната революция в Китай „Който яде повече от три зърна ориз, е империалиС” (на бургаски сленг), а после добави, че това била диетата на другаря Мао.

В края на своето включване човекът предложи на вниманието на „Шведска маса” своята лятна диета, която обобщи с думите „Много таратор с много мастика и скачаш като мотика”.

Водещите на предаването изглежда удариха бързо две мастики зад ефир и това си пролича с радиоизпущането на афганистански хип-хоп в изпълнение на диджей Бешо. Ломотенето на езика пущу наелектризира ефира и Максимовсон потъна в спомени как в началото на деветдесетте години пълчища жени си купували вълшебен крем „Бюст плюс” за уголемяване на предницата, а после разочаровано връщали тубичките в пощенския клон, където тогава водещият се трудел.

Веднага позвъни слушателят Радо, за да призове фармаколозите да произведат „Брейн плюс”, демек крем за мозъчни стимулации, защото само пълни идиотки биха си купили крем за уголемяване на гръдта.

Максимовсон съвсем пощръкля от темата за малките и големи гърди и радиоизпусна пак група Ленинград, чийто втори фронтмен изрева в ефира „Да здраствует полюция!”

Думата поиска и я получи г-н Иван. Той представи на обществеността прочутата в шопския край „Зетьовска диета”, направена за заврени зетьове. Оказа се, че в Шопско всеки заврян зет бил държан в положение на хляб и вода 40 дни, а медения си месец го карал на лозето с мотиката. Това принуди двамата водещи да направят някои свои лични изводи за шопите. Поне стана ясно, защото жените и на двамата не са шопкини, а странджалийки.

И когато вече всички си помислиха, че не може да се чуе нищо по-страшно, в ефира поривисто пристъпи Стефифешън, която изпя по свойствения си самобитно фалшив и уникален начин „Две следи” на Щурците.

Така предаването „Шведска маса” окончателно затвърди реномето си на най-тъпото в българския ефир.

При това положение с чувство на изпълнен дълг слабоумните Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон се саморазпуснаха и обещаха да се върнат следващия петък.

„Кога ще ги закрият тия двамата тепегьози?”, запитаха се представителите на прогресивната бургаска интелигенция.

Чуйте им днешните тъпотии в звуковия файл под снимката